Hoe ga ik om met weerstand?

Verandering lijkt vandaag de enige constante in zorg- en welzijnsorganisaties. Deze veranderingen raken vaak zowel de interne medewerkers als de externe doelgroepen. En altijd opnieuw krijgen we af te rekenen met weerstand. Hoe kan communicatie het verschil maken?

Deze workshop leert je om weerstand te (h)erkennen en te begrijpen. En éénmaal je weerstand doorgrondt, is het maar een kleine stap naar betere communicatie bij veranderingen. Door de weerstand voor te zijn, kan je ze tot een minimum beperken en maakt jouw project meer kans op slagen.

Doelgroep: communicatieverantwoordelijken, directieleden, stafmedewerkers, leidinggevenden en iedereen die van nabij betrokken is bij een veranderingstraject.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats in:

  • Gent, donderdag 4 juni 2020 (locatie: Kwadraet, vlakbij station Gent Sint-Pieters)
  • Leuven, dinsdag 9 juni 2020 (locatie: Provinciehuis, vlakbij station Leuven)

van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Docent: Filip Decruynaere (communicatiedeskundige met ruime ervaring in zorg en welzijn, en redacteur van Zorgwijzer en diverse magazines van zorg- en welzijnsorganisaties)

Prijs: 260 euro (excl. btw) – documentatie, broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen.

Leden van Vlaams Welzijnsverbond, Zorgnet-Icuro, Kortom vzw en Trefpunt Zorg genieten 10% korting en betalen maar 234 euro (excl. btw).

Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf vandaag nog in!
caroline@zorgcommunicatie.be.

Voor inhoudelijke vragen over deze workshop: Filip Decruynaere (0477 67 35 69).

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie.

Annuleren kan kosteloos tot uiterlijk 3 weken voor de opleidingsdag. Bij annulering binnen de 3 weken voorafgaand aan de opleiding, wordt een administratiekost van 80 euro (excl. btw) aangerekend. Bij annulatie minder dan 48 uur voor de workshop betaalt u sowieso het volledige bedrag. Wie verhinderd of ziek is, kan zich uiteraard altijd laten vervangen door een collega.