Je digitale nieuwsbrief met MailChimp

MailChimp is een gratis en superhandig instrument voor je digitale nieuwsbrieven. Deze workshop leert je hoe je met MailChimp een digitale nieuwsbrief helemaal op maat van jouw organisatie maakt.

Leer in één dag hoe je gratis digitale nieuwsbrieven maakt voor jouw organisatie!

Met MailChimp kan je gratis nieuwsbrieven maken en verzenden naar maximum 2.000 adressen. (Meer adressen kan ook, maar dan tegen betaling.) Je kunt bestaande e-mailadressen gemakkelijk in het programma invoeren. Je kunt zelfs verschillende groepen maken, bijvoorbeeld voor een nieuwsbrief voor je cliënten en een nieuwsbrief voor je partners en achterban.

Voor de lay-out van je nieuwsbrief kan je je eigen ontwerp maken. Met enige oefening pas je de digitale nieuwsbrief helemaal aan je huisstijl aan. Om zeker te zijn van het resultaat, kan je vooraf als test een nieuwsbrief naar jezelf sturen. Het verzenden zelf is een makkie.

MailChimp geeft je bovendien heel wat informatie. Hoeveel mensen hebben je nieuwsbrief geopend? Welke items hebben ze aangeklikt? Wanneer hebben ze dat gedaan?

Je kunt je MailChimp-nieuwsbrief ook perfect integreren op je website of je Facebookpagina. Mensen kunnen zich inschrijven maar ook uitschrijven (zoals de wet op de privacy bepaalt). Alles gebeurt automatisch, ook het beheer van je abonnees.

De workshop leert je op één dag hoe je ook voor jouw organisatie professionele digitale nieuwsbrieven op maat maakt. Breng zeker je laptop mee naar de workshop, zodat je ter plaatse stap voor stap je eigen nieuwsbrief ontwikkelt.

Doelgroep: communicatieverantwoordelijken, directieleden, stafmedewerkers en iedereen die betrokken is bij de communicatie van een zorg- of welzijnsorganisatie.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats in:

  • Gent, donderdag 3 oktober 2019 (locatie: Kwadraet, vlakbij station Gent Sint-Pieters)
  • Leuven, donderdag 12 december 2019 (locatie: Provinciehuis, vlakbij station Leuven)

van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Docent: Pieter Devriendt (Gent, I Like Media) en Kristof D’hanens (Leuven, I Like Media)

Prijs: 240 euro (excl. btw) – documentatie, broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen.

Leden van Vlaams Welzijnsverbond, Zorgnet-Icuro, Kortom vzw en Trefpunt Zorg genieten 10% korting en betalen maar 216 euro (excl. btw).

Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf vandaag nog in!
caroline@zorgcommunicatie.be.

Voor inhoudelijke vragen over deze workshop: Filip Decruynaere (0477 67 35 69).

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie.

Annuleren kan kosteloos tot uiterlijk 3 weken voor de opleidingsdag. Bij annulering binnen de 3 weken voorafgaand aan de opleiding, wordt een administratiekost van 80 euro (excl. btw) aangerekend. Bij annulatie minder dan 48 uur voor de workshop wordt het hele bedrag aangerekend. Wie verhinderd of ziek is, kan zich uiteraard altijd laten vervangen door een collega.