Workshop fotografie

Een goed beeld vertelt meer dan duizend woorden.

Met de mogelijkheden van digitale fotografie, smartphone en sociale media ligt visuele storytelling binnen ieders handbereik. Of niet?

Een mooie, pakkende en beklijvende foto maken, blijft ook vandaag een kunst.

In deze praktische workshop leert fotograaf Filip Erkens je de kneepjes van het vak. Filip Erkens werkt al jaren voor diverse organisaties in zorg en welzijn, waaronder woonzorgcentra, ziekenhuizen, organisaties voor personen met een beperking, psychiatrische ziekenhuizen, de thuiszorg en de jeugdhulp.

Thema’s die aan bod komen zijn onder meer:

  • Hoe zorg ik voor een goede belichting?
  • Wat is de perfecte kadrering?
  • Hoe vertel ik een verhaal met een foto?
  • Hoe maak ik mooie beelden met respect voor de geportretteerde?
  • Hoe respecteer ik de privacy en maak ik toch een mooie foto?
  • Hoe haal ik het beste uit mijn eenvoudige camera of smartphone?

Na dag één krijgen de deelnemers een foto-opdracht om in de eigen organisatie te realiseren. Drie weken later bespreken we samen de resultaten en krijgt elke deelnemer feedback en extra tips.

Doelgroep: elke medewerker van een zorg- of welzijnsorganisatie die wel eens een foto maakt voor de website, het personeelsblad, de Facebookpagina, een folder of het bewonersblad van de organisatie.

Praktisch

Deze workshop loopt over 1 volle + 1 halve en vindt plaats in:

Kortrijk (locatie: Zorgcommunicatie.be, vlakbij station Gent Sint-Pieters) op donderdag 8 februari 2018 van 9.30 tot 16.00 uur + donderdag 1 maart 2018 van 9.30 tot 12.30 uur.

Prijs: 330 euro (excl. btw) – documentatie, een broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Leden van Vlaams Welzijnsverbond, Zorgnet-Icuro, Kortom vzw en Trefpunt Zorg genieten 10% korting en betalen slechts 297 euro (excl. btw).

Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf vandaag nog in!
caroline@zorgcommunicatie.be.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie.

Voor inhoudelijke informatie over dit programma: Filip Decruynaere (0477 67 35 69).

Annuleren kan kosteloos tot 3 weken voor de eerste opleidingsdag. Bij een latere annulering betaalt u een administratiekost van 80 euro (excl. btw). Bij annulatie minder dan 48 uur voor de opleiding, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Wie ziek of verhinderd is, kan zich uiteraard altijd laten vervangen door een collega.

Zorgcommunicatie in verandering