Zo trek je talent aan (en houd je het)

Voorzieningen en koepelorganisaties in zorg en welzijn trekken aan de alarmbel. De krapte op de arbeidsmarkt laat zich voelen. Het wordt steeds moeilijker om voldoende en goed opgeleide zorgmedewerkers aan te trekken.

Bovendien ondervinden veel organisaties dat het niet vanzelfsprekend is om medewerkers voor langere tijd aan zich te binden. Het verloop en de uitval zijn groot en vaker dan we willen zoeken zorgmedewerkers – teleurgesteld – andere oorden en andere sectoren op.

Soms lijkt het een vicieuze cirkel: minder personeel leidt tot hogere werkdruk leidt tot minder personeel leidt tot hogere werkdruk… Hoe kan je als organisatie deze neerwaartse spiraal doorbreken? Hoe kan je enthousiaste medewerkers aantrekken én houden?

De workshop ‘Zo trek je talent aan’ bekijkt de uitdaging vanuit verschillende perspectieven en mikt zowel op de korte als op de langere termijn. We staan stil bij het ontwerpen en het voeren van een campagne om medewerkers aan te trekken, maar buigen ons vooral over een strategie die rendeert ook als de campagne voorbij is. Het heeft immers weinig zin om hevig te investeren om nieuwe medewerkers naar je voordeur te leiden, als terzelfdertijd de huidige medewerkers je organisatie langs de achterdeur verlaten.

Na deze workshop:

  • weet je wat (potentiële) medewerkers motiveert om voor jouw organisatie te kiezen.
  • weet je hoe je je op de arbeidsmarkt kan profileren.
  • kan je een campagne opzetten.
  • weet je hoe je je medewerkers bindt.
  • kun je je medewerkers als ambassadeurs inschakelen.

Doelgroep: directie, hr-medewerkers, communicatiemedewerkers.

Praktisch

Deze workshop duurt 1 dag van 9.30 tot 16.00 uur en vindt plaats in:

  • Leuven, dinsdag 24 maart 2020 (locatie: Provinciehuis, vlakbij station Leuven)
  • Gent, donderdag 26 maart 2020 (locatie: Kwadraet, vlakbij station Gent Sint-Pieters)

Docent: Filip Decruynaere

Prijs: 260 euro (excl. btw) – broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen.

Leden van Vlaams Welzijnsverbond, Zorgnet-Icuro, Kortom vzw en Trefpunt Zorg genieten 10% korting en betalen maar 234 euro (excl. btw).

Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf vandaag nog in!
caroline@zorgcommunicatie.be.

Voor inhoudelijke vragen over deze workshop: Filip Decruynaere (0477 67 35 69).

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie.

Annuleren kan kosteloos tot uiterlijk 3 weken voor de opleidingsdag. Bij annulering binnen de 3 weken voorafgaand aan de opleiding, wordt een administratiekost van 80 euro (excl. btw) aangerekend. Bij annulatie minder dan 48 uur voor de workshop wordt sowieso het hele bedrag aangerekend. Wie verhinderd of ziek is, kan zich uiteraard altijd laten vervangen door een collega.

Zo trek je talent aan