Welzijnsgericht ondernemen: communicatie

Het Vlaams Welzijnsverbond zet volop in op welzijnsgericht ondernemerschap. In dat kader ontwikkelde Zorgcommunicatie.be ook voor najaar 2019 weer twee opleidingen op maat. Exclusief voor leden van het Vlaams Welzijnsverbond.

Hoe maak ik een communicatieplan?

Een uitdaging voor veel organisaties is het maken van een communicatieplan. Iedereen weet ondertussen dat je goede interne en externe communicatie nodig hebt om de doelstellingen van je organisatie te realiseren: nieuwe cliënten aanspreken, extra fondsen werven, goed opgeleide medewerkers aantrekken…

Hoe beter je je communicatie afstemt op je (strategische en operationele) doelstellingen, hoe efficiënter en effectiever. Die afstemming gebeurt met een communicatieplan.

  • Opleiding van 1 dag over het maken van een communicatieplan
  • Dinsdag 12 november 2019, van 9.30 tot 16.00 uur
  • Locatie: Vlaams Welzijnsverbond, Guimardstraat 1 in Brussel
  • Bijdrage: 160 euro (excl. btw) i.p.v. 240 euro (broodjeslunch en koffie inbegrepen)

Hoe profileer ik mijn organisatie als aantrekkelijke werkgever?

Het wordt in de verschillende sectoren steeds moeilijker om voldoende en goed opgeleide medewerkers aan te werven. Nog meer dan vroeger heeft elke organisatie er belang bij om zich te profileren als een aantrekkelijke werkgever.

Hoe doe je dat? Hoe kunnen interne en externe communicatie hiertoe bijdragen? Hoe maak je van je organisatie een ‘sterk merk’ op de arbeidsmarkt? En hoe maak je van elke medewerker een ambassadeur van je organisatie?

  • Opleiding van 1 dag over profilering als aantrekkelijke werkgever
  • Dinsdag 10 december 2019 van 9.30 tot 16.00 uur.
  • Locatie: Vlaams Welzijnsverbond, Guimardstraat 1 in Brussel
  • Bijdrage: 160 euro (excl. btw) i.p.v. 240 euro (broodjeslunch en koffie inbegrepen)

Inschrijvingen bij caroline@zorgcommunicatie.be (0486 23 03 08)

Meer informatie over de inhoud van de programma’s: filip@zorgcommunicatie.be (0477 67 35 69)

Contactpersoon bij Vlaams Welzijnsverbond: Mark Vanhumbeeck, stafmedewerker welzijnsgericht ondernemen. Tel. 02 507 0129 – mark.vanhumbeeck@vlaamswelzijnsverbond.be